Dit is het programma van 2016

Dit is het programma van 2016

7 juni 2016 Niet gecategoriseerd 0

26 Juli 2016
14:00-17:00

Organisator

Centrum

Docent:
Erik Van Loon

Adres:
Stichting Aquarius, NL 3011 ZP, Haringvliet 401

Intro:
Zou je graag een popfestival, sport evenement of reis willen organiseren? Dan is een opleiding eventmanagement misschien wel iets voor jou. Om een evenement tot een succes te maken moet je je kunnen verplaatsen in de gast en al zijn of haar verwachtingen proberen waar te maken.

Omschrijving:
Een opleiding eventmanagement op mbo of hbo niveau ontwikkelt je talent in het organiseren van (internationale)events. Erik Van Loon kan je alles vertellen over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van bijvoorbeeld de Rotterdam Swim. Hij vertelt je over de succes, problemen en valkuilen.

3 Augustus 2016
14:00-17:00

Hotelier

Centrum

Docent:
Sander Bodegraven

Adres:
Stay-O-Kay

Intro:
De Hotelier, ook wel hotelhouder genoemd, is manager van een gebouw waar een of meerder gasten tegen betaling kunnen overnachten en verblijven. Vaak is er bij een hotel ook een restaurant of eetzaal waar tegen betaling gegeven en gedronken kan worden.

Omschrijving:
De Hotelier runt het hotel en verricht hier allerlei werkzaamheden. Hij of zij stuurt het personeel  aan, zorgt voor de gasten, onderhoudt de kamers en verzorgt de administratie en marketing van het hotel. Sander kan je alles vertellen over zijn opleiding en alles wat er bij komt kijken om het jeugdhotel Stay-O-Kay te runnen.

10 Augustus 2016
14:00-17:00

Gipsverbandmeester

Centrum

Docent:
Max Doodkorte

Adres:
Havenziekenhuis
Haringvliet 2, NL 3011 TD, Rotterdam

Intro:
Wanneer je een arm of been breekt, kom je in het ziekenhuis. Er worden foto’s gemaakt en je krijgt gips van een gipsverbandmeester. Hij of zij zorgt samen met medische specialisten, fysiotherapeuten en verpleegkundigen ervoor dat je geen pijn meer hebt.

Omschrijving:
Om gipsverbandmeester te worden moet je eerst een diploma verpleegkunde of fysiotherapie halen en daarna kan je in dienst bij een zorginstelling door middel van een interne opleiding je specialiseren tot gipsverbandmeester. Max de gipsverbandmeester van het Havenziekenhuis kan je alles vertellen over zijn werk.

17 Augustus 2016
14:00-17:00

Schrijver

Centrum

Docent:
Erik Van Loon

Adres:
Huis Der Zotheid
Haringvliet 401, NL 3011 ZP, Rotterdam

Intro:
Iedereen heeft wel eens een boek of artikel gelezen en ervaren hoe leuk het is om zijn of haar eigen belevenissen op te schrijven. Sommige doen dat voor zichzelf zoals Anne Frank en andere doen dat weer voor anderen. Waar, wanneer en voor wie je het ook doet. Schrijven is gewoon hardstikke leuk!

Omschrijving:
Om schrijver voor een radio, televisie, krant of tijdschrift te worden moet je een opleiding journalistiek volgen. Wil je liever een spannend boek schrijven over de avonturen van je rode sokken dan is een opleiding taal en letteren misschien wel iets voor jou! Erik van Loon kan je alles vertellen over oa. het Rotterdams Woordenboek.

24 Augustus 2016
14:00-17:00

Kruidenier

Centrum

Docent:
Angela Koolbergen

Adres:
Albert Heijn
Groenendaal 49-55, NL 3011 SN, Rotterdam

Intro:
De kruidenier is een detailhandelaar in “droge” levensmiddelen. Als zodanig is hij te onderscheiden van de slager, de bakker en de groenteboer, die verse levensmiddelen verkopen. In supermarkten komen al deze beroepen samen.

Omschrijving:
In een supermarkt is er voor iedereen altijd werk. Je werk meestal in ploegen, waarbij de een de vakken vult, een ander het brood bakt of achter de kassa zit. Kortom je doet het samen en het leuke is je kunt het vaak combineren met school. Om een supermarkt succesvol te kunnen leiden moet je een opleiding detailhandel afronden. Angela kan je daar alles over vertellen.

31 Augustus 2016
14:00-17:00

Kunstenaar

Centrum

Docent:
Wilma Kun

Adres:
Willem de Kooning Academie
Blaak 10, NL 3011 TA, Rotterdam

Intro:
Je bent in ons land een professionele kunstenaar als het je beroep is, dus als je van je werk kunt lezen en/of je hebt de ambitie om dat te willen. Amateur kunstenaar ben je als je kunst maakt in je vrije tijd, dan wordt kunst je hobby genoemd.

Omschrijving:
Om kunstenaar te worden heb je niet een specifieke opleiding nodig. Zo kom je in een musea regelmatig werken tegen van kunstenaars die geen kunstzinnige opleiding hebben gevolgd. Wilma heeft met succes in Brazilië en Italië twee kunstacademies afgerond. Momenteel werkt zij in Rotterdam en zal zij meer vertellen over het kunstenaarsschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *