PERSBERICHT OPENINGSLEZING ZOMER UNIVERSITEIT 2018

Persbericht 3e Openingslezing Zomer Universiteit

De 3e Openingslezing van de Zomer Universiteit 2018 wordt op woensdag 1 augustus door prof. em. dr. Richard De Mulder MBA in het literaire café Huis Der Zotheid gegeven. Thema van de openingslezing 2018 is Robots en Armoede.

Technologie creëert meestal rijkdom, maar niet iedereen profiteert daarvan. Dat was al zo tijdens de industriële revolutie, die omstreeks het jaar 1800 begon. Maar ook nu weer wordt er weliswaar heel veel geld verdient met nieuwe technologieën als robots en kunstmatige intelligentie, maar de opbrengsten worden nogal ongelijk verdeeld onder de mensen.

In de presentatie worden de technologieën besproken, wat ze nu al voorstellen en wat we ervan mogen verwachten voor de toekomst. Dit wordt geïllustreerd met beelden en filmfragmenten. Er zijn robots in de industrie, in het verkeer, in de zorg en ook bij de overheid en zelfs in de rechtspraak kunnen we ze spoedig verwachten. Is dit gewenst of leidt het tot onderdrukking en armoede? Wat kunnen we er zèlf aan doen?

Richard De Mulder (1946) is Emeritus Hoogleraar Informatica en Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en oprichter en partner van Andromatics b.v.. Dit bedrijft maakt software die docenten helpt bij het nakijken van tentamens en opdrachten.

Meer informatie:
Sinds 2016 organiseert de Zomer Universiteit Nederland jaarlijks deze lezing ter aftrap van de Zomer Universiteit.

Contact:
Erik Van Loon, 06 3826 5666, info@zomeruniversiteit.nl