Armoede Lezing 2018

Armoede Lezing 2018

Woensdag 1 augustus, 19:00-21:00
Huis Der Zotheid, 10 euro

Robotisering en armoede

door prof. em. dr. Richard De Mulder MBA

Prof Richard De Mulder houdt een presentatie over Robots en Armoede.

Technologie creëert meestal rijkdom, maar niet iedereen profiteert daarvan. Dat was al zo tijdens de industriële revolutie, die omstreeks het jaar 1800 begon. Maar ook nu weer wordt er weliswaar heel veel geld verdient met nieuwe technologieën als robots en kunstmatige intelligentie, maar de opbrengsten worden nogal ongelijk verdeeld onder de mensen.

In de presentatie worden de technologieën besproken, wat ze nu al voorstellen en wat we ervan mogen verwachten voor de toekomst. Dit wordt geïllustreerd met beelden en filmfragmenten. Er zijn robots in de industrie, in het verkeer, in de zorg en ook bij de overheid en zelfs in de rechtspraak kunnen we ze spoedig verwachten. Is dit gewenst of leidt het tot onderdrukking en armoede? Wat kunnen we er zèlf aan doen?

Richard De Mulder (1946) is Emeritus Hoogleraar Informatica en Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en oprichter en partner van Andromatics b.v.. Dit bedrijft maakt software die docenten helpt bij het nakijken van tentamens en opdrachten.

Koop hieronder je kaartjes

Armoede Lezing Volwassenen 2018:€ 10 voor 1 volwassen entreekaartjes€ 20 voor 2 volwassen entreekaartjes€ 30 voor 3 volwassen entreekaartjes€ 40 voor 4 volwassen entreekaartjesArmoede Lezing Kinderen 2018:€ 5 voor 1 kinder entreekaartjes€ 10 voor 2 kinder entreekaartjes€ 15 voor 3 kinder entreekaartjes€ 20 voor 4 kinder entreekaartjseEmail:Naam:Telefoon:

Totaal: € -Bestellen >