Stadsboer

16 Augustus
13:00-15:00


Boer

Delfshaven

Docent:
Boer Robert

Adres:
Stadsboerderij
Marconistraat 39, NL 3029 AG, Rotterdam

Intro:
Eén van de oudste beroepen die bestaat.. boer. Hoe werkt dat eigenlijk?  Van een zaadje iets eetbaars maken..  En hoe doe je dat op een eerlijke en schone manier? Leer het in dit college!

Omschrijving:

Als boer kan je actief zijn in de veeteelt of de landbouw. Er bestaan grote massale boerderijen die met veel machines en personeel werken (herenboeren) en ook kleine boerderijen, waar de boer bijna al het werk zelf doet (keuterboeren). Op de boerderij is altijd wel wat te doen. Naast het te eten geven van de dieren moet ook het land bewerkt worden: Onkruid wieden, zaaien, schoffelen, een jaarplan maken, apparatuur repareren.. en ga zo maar door! Hard werken dus.

Sommige boeren maken gebruik van kunstmest om hun grond zo vruchtbaar mogelijk te houden. Dat is niet per sé nodig. Je kunt ook het land verbouwen op een biologische manier. Dit is beter voor de mensen en het het milieu. Boer Robert werkt bij stadsboerderij Uit Je Eigen Stad als landbouwer. Hij vertelt je in dit college alles wat je moet weten om een boer te worden.

Aanmelden:
Inschrijven

Volg ons op:
Facebook