Programma 2017

2 Augustus10:00-12:00
Organisator


Centrum
Vandaag krijg je college van Erik Van Loon hij zal je alles leren over het vak van organisator. Erik Van Loon is kunstenaar en grondlegger van de Rotterdam Swim, Amsterdam Swim, Royal Amstel Swim en andere evenementen voor schoon water.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
2 Augustus13:00-15:00
Taxateur

Centrum
Als taxateur ben je in staat kunst, antiek en design, op waarde in te schatten. Eerst moet bepaald worden of het goed of vals is. Vervolgens moet je een waarde oordeel geven over het voorwerp. Hierbij wordt o.a. gekeken naar de maker van het voorwerp of het gesigneerd is, de ouderdom en zeldzaamheid van het voorwerp en eventueel de gebruikte materialen alsmede de intrinsieke waarde. Wanneer een voorwerp van voldoende waarde is kan het geveild worden door een veilingmeester.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
9 Augustus10:00-12:00
Kunstenaar

Spangen
Wilma Kun vertelt je alles over het vak van kunstenaar. Wilma heeft zelf twee kunst acadamies succesvol afgerond, exposeert in binnen- en buitenland en is als curator verantwoordelijk voor de artspace in Huis Der Zotheid. Na de theorie ga je met Wilma ook een eigen kunstwerk maken!

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
9 Augustus13:00-15:00
Stadsingenieur

Nieuwe Westen
Germaine Sanders van Picture Your Business laat je begrijpen waar je bent. Je ziet de geschiedenis van de stad en gebruikt je fantastie voor betere ideeën voor je toekomst in de stad.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
16 Augustus10:00-12:00
Striptekenaar

Overschie
Een striptekenaar tekent van korte strips tot complete stripverhalen en werkt vaak met anderen zoals scenaristen (scenarioschrijvers) en beletteraars.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
16 Augustus13:00-15:00
Stadsboer

Delfshaven
Wij gaan vandaag naar de stadsboer op Marconiplein daar leren wij alles over het vak van boer. Heb je ook altijd al graag met dieren en/of planten willen om gaan kom dan naar dit college in Delfshaven!

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
23 Augustus10:00-12:00
Brandweer


Kralingen
Wil je bij de brandweer werken weet dan dat geen brand hetzelfde is en dat je altijd op de hoogte moet blijven van de allerlaatste technieken zo blus je soms een brand met water, de andere keer met schuim en in een enkele keer met een deken!

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
23 Augustus13:00-15:00
Tandarts


Centrum
Altijd al tandarts willen worden kom dan naar het college om kennis te maken met een tandarts. Na eerst stevig wat theorie leer je alles over tanden trekken, beugels maken en hoe je met rontgen gaatjes kunt ontdekken in het glazuur.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
30 Augustus10:00-12:00
Advocaat


Crooswijk
Een advocaat vertegenwoordigt allerlei klanten uiteenlopend van boeven, bedrijven, vaders en moeders, uitvinders, etc. Het gaat hierbij altijd om het krijgen of verlenen van recht. Soms wordt dit uitgevochten bij een rechter. In de meeste gevallen echter blijft het bij bemiddeling en advies.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
30 Augustus13:00-15:00
Landschapsarchitect


Feyenoord
Paul Zuidgeest gaat je meenemen naar een stadsplein die momenteel braak ligt en waar jij al je fantasieën de vrije loop kan laten gaan. Tijdens het college leer je over wat een landschapsarchitect allemaal doet en na de theorie ga je samen met Paul aan de slag. Je gaat in een hele grote zandbak (stadsplein) kijken wat er onder en boven de grond allemaal moet gebeuren.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN